C. M. Danielsson föddes i Fagerhult 1850, gift 1877 och levde till 1943. Hustrun Matilda Davidsdotter var född i Tynshult 1858 och dog i Björkmossa 1897. Under åren i Rödmossa fick de fem barn.

C. M. Danielsson var först en tid i Stockholm, kom senare till Tynshult och arbetade hos Alexander Johansson. Tynshult var vid den tiden centrum för möbeltillverkningen i Virserum. År 1878 flyttade Carl Magnus Danielsson till Brånen, som låg i Rödmossa vid Häradsvägen. Han byggde en fabrik i ängen bakom boningshuset. Han var en driftig och duktig möbelsnickare. Hos honom arbetade flera snickare. En del var vandrande gesäller, som ofta var duktiga yrkesmän. Det fanns inga maskiner, utan allt arbete gjordes för hand.

C. M. Danielsson gav ut en egen katalog med de ekmöbler han tillverkade. Möblerna såldes bland annat till ”finare” familjer i Stockholm. Sonen Johan har i boken ”Snickarminnen” berättat om sin fars möbeltillverkning. l boken finns en bild av ett fantastiskt skåp i ek.

År 1889 flyttade Carl Magnus Danielsson till Björkmossa, där han köpt en gård. I
Björkmossa byggde han en ny fabrik, där han hade en fotogenmotor för att driva en del maskiner med. Men han byggde också ett nytt boningshus och en ny ladugård på gården. Sondottern Karin Nilsson berättar att han var otroligt arbetsam. Han kunde arbeta nästan hela dygnet. Han blev nästan 93 år. Erik Gunnar kallade honom Kalle Danjell. Efter fabriken i Rödmossa finns nu inga spår.
Birger Petersson, Rödmossa