Jonas Magnus Jonsson var bonde och en verkligt duktig möbelsnickare. Hanföddes i Rödmossa 1822 och levde till 1903. Han ägde den gård i Rödmossa som Ingvar Gustafsson nu äger. Han var gift två gånger och hade fem barn. Tre av barnen dog innan de blev sex år. De två sönerna som blev vuxna, tog efternamnet Rudin. Det var Arvid 1878-1956. Han var gift med Hildur 1883-1940. Vi lite äldre Virserumsbor minns honom som kamrer på Svenska Handelsbankens kontor i Virserum. Han arbetade också mycket aktivt för utvecklingen i Virserum. han var bland annat ordförande i municipalfullmäktige i Virserum. Arvid och Hildur hade en dotter, som hette Elisabet, gift med Artur Verhagen, från granngården i Rödmossa. Hösten 1999 överlämnade Elisabet och Artur Verhagens döttrar Margareta och Ingegerd Verhagen en soffa, ett bord och två stolar till Möbelindustrimuseet i Virserum. Möblerna var tillverkade 1869 av deras morfars far Jonas Magnus Jonsson. Både stil och utförande är av hög kvalitet. Särskilt bildhuggeriet på soffan är mycket fint.

Från mitten av 1870-talet var gården utarrenderad. På 1890-talet arrenderade Per Olof Petersson från Sjösåsgården. Flera av hans barn bosatte sig i Virserum, bland annat Josef Petersson och Robert Petersson i Misterhult. Robert var bildhuggare och ”skar” åt fabrikerna i Rödmossa. Jonas Magnus Jonssons yngste son Karl Viktor Rudin var anställd på Facit i Åtvidaberg.

Birger Petersson, Rödmossa