John Johansson och Folke Johnsson arbetade båda i Åseda men bodde i Virserum. Det blev i längden obekvämt att bo på två ställen och de beslutade sig därför att starta eget. 1946 inköpte man ett stycke mark av kommunen i det nyplanerade området ”Kyrkekärr”. Under semestern det året började man med att gräva grunden till den blivande fabriksbyggnaden. Det var bara med vissa murararbeten som man fick hjälp, i övrigt var man sina egna byggmästare. Fabriken blev en enplansbyggnad med välvt tak. Vid årsskiftet 1946/47 var fabriken färdig och man började sin tillverkning.

Sedan 1949 drev man också sågverksrörelse på så vis att man köper rundtimmer som sedan sågas för eget bruk.

Till en början tillverkade företaget mest möbelstommar men successivt inriktades produktionen på bäddsoffor och duschateller men även viss tillverkning av sittmöbler. Som mest hade firman drygt 20-talet anställda. De båda ägarna beslutade 1971 att avveckla rörelsen. Fabrikslokalen såldes därefter till Virserums smides- och mekaniska verkstad. Sedan även den verksamheten upphört stod lokalen tom en period. Numera används byggnaden av Smalspårsföreningen för underhåll av föreningens järnvägsfordon och annat material.